Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe
 UYAP Faaliyetlerimiz
 Yararlı Bilgiler

Alexa Toolbar
FİNANSAL KURUMLARIN ALACAKLARININ CEBRİ İCRA YOLUYLA TAHSİLİ VE HUKUKİ SORUNLARHaber » Güncel
Son Güncelleme: 18.06.2008 10:37:53
Etkinlik Tarihi: 15.05.2008

FİNANSAL KURUMLARIN ALACAKLARININ CEBRİ İCRA YOLUYLA TAHSİLİ VE HUKUKİ SORUNLAR

İstanbul Barosu Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonunca düzenlenen “Finans Hukuku ve Sorunları” başlıklı dizi panellerin yedincisi “Finansal Kurumların Alacaklarının Cebri İcra Yoluyla Tahsili ve Hukuki Sorunlar” konusunda yapıldı.

Panel, 15 Mayıs Pazar günü saat 10.30 – 17.00 arasında Orhan Apaydın Konferans Salonunda gerçekleşti.

Panelin sunuş konuşmasını yapan Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu Başkanı

Av. İsmail Altay, Komisyonu 8 Ocak 2007 tarihinde kurduklarını, geçen yıldan bugüne 11 panel düzenlediklerini, bir yasa çalışması yaptıklarını, bazı panelleri kitaplaştırdıklarını belirterek baroya sektörle ilgili yeni kaynaklar kazandırdıklarını bildirdi.

Panelin açılış konuşmasını yapan İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu da 2002 yılından bu yana özellikle bankacılık alanında yapılan mevzuat değişikliklerinin yeni bir süreci, yeni yaklaşımları ifade ettiğini, bunun bankacılık alanında yeni açılım gereksinimi yarattığını söyledi.

Komisyonca gerçekleştirilen bu tür panellerin büyük yararı bulunduğunu vurgulayan Durakoğlu, hem banka avukatları için hem de açılan davalarda savunma avukatları için panellerin iyi bir bilgi alışverişi gerçekleşmesine neden olduğunu bildirdi. Durakoğlu, çeşitli sektörlerle ilgili düzenlenen panellerin baro yönetimince kitaplaştırıldığını, bunun da bilginin daha geniş bir kitleye ulaştırılmasına olanak sağladığını sözlerine ekledi.

Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu Başkanı Av. İsmail Altay’ın yönettiği ilk oturumda konuşan panelistler ve konuları şöyle:

• TMSF Grup Koordinatörü Av. Taner Yalçın: “Ticari İktisadi Bütünlük Kavramı”.
  • Ziraat Leasing Hukuk Müşaviri Av. Ayhan Uluşahin: “Leasing şirketlerinin Alacak Tahsilinde Karşılaştığı Sorunlar”.
  • Kurtuluş Faktoring Hizmetleri Hukuk Müşaviri Av. Tülay Arifoğlu: “Faktoring Şirketlerinin Alacak Tahsilinde Karşılaştığı Sorunlar”.
  • Birleşik Fon Bankası Hukuk Müşaviri Av. M. Faruk Aytekin: “5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun Geçici 13. Maddesi ve Temas Ettiği Bazı Hukuki Konularda Kası Bir Gezinti”.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Öztek’in yönettiği ikinci oturumda konuşan panelistler ve konuları ise şöyle:

• Tekstil Bank Müşavir Avukatı Sinan Ekim Çınar: “İflasın Dava ve Takiplere Etkisi”.
  • İstanbul Barosu Üyesi Av. Mehmet Çakıcı: “Haciz ve İflasta Sıra Cetveli”
  • Yapı ve Kredi Bankası Kanuni Takip Grup Başkanı Av. Cemil Aygün: “İflasın Ertelenmesi”

Oturum sonlarındaki soru-cevap bölümünde, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Arkadaşıma Gönder Yazıcıya Gönder

ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ

Cocuk Platformu

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR50 0001 5001 5800 7301 2356 02 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi Perşembe günleri 09:00-14:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile Zemin kat bilgisayar odasında yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr