Avukat Girişi:  Kullanıcı Adı: Şifre:

Stajyer Avukat Girişi «
Şifremi Unuttum «
Üye Ol «

ANASAYFA | BARO LEVHASI | ETKİNLİK TAKVİMİ | HABERLER | BARONET | BİLGİ HAVUZU | İLETİŞİM | ENGLISH
 Tarihçe
 UYAP Faaliyetlerimiz
 Yararlı Bilgiler

Alexa Toolbar
ALACAKLI TARAF AVUKATINA ÖDENECEK VEKÂLET ÜCRETİ BELGELENDİRİLECEKHaber » Güncel
Son Güncelleme: 28.02.2006 18:48:33
Etkinlik Tarihi: 23.02.2006

ALACAKLI TARAF AVUKATINA ÖDENECEK VEKÂLET ÜCRETİ BELGELENDİRİLECEK

Davayı kaybeden tarafa ödenen vekâlet ücretinin belgelendirilmesine ilişkin Maliye Bakanlığınca bir tebliğ yayınlandı.

23 Şubat 2006 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Vergi Usul Kanunun Genel Tebliği şöyle:

“TEBLİĞ

Maliye Bakanlığından: VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (Sıra No:356)

B. İcra Dairelerince Alacaklı Taraf Avukatına Ödenmesine Karar Verilen Vekâlet Ücretlerinin Belgelendirilmesi.

Bakanlığımıza intikal eden olaylardan, icra dairelerince borçludan alınarak, müvekkili adına takibat yapan alacaklı taraf avukatına ödenmesine karar verilen avukatlık (vekâlet) ücretlerinin belgelendirilmesi hususunda tereddüde düşüldüğü anlaşılmıştır.

Vergi Usul Kanununun mükerrer 257. maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak bundan böyle söz konusu avukatlık ücretlerinin belgelendirilmesinde aşağıdaki hususlara uyulması zorunluluğu getirilmiştir.

İcra dairelerince borçludan alınarak müvekkili adına takibat yapan alacaklı taraf avukatına ödenmesine karar verilen avukatlık (vekâlet) ücretinin avukata ödendiği anda, avukat tarafından borçlu adına en az 2 nüsha serbest meslek makbuzu düzenlenecek ve makbuzun avukatta kalan nüshasına da icra dairesince ödemenin yapılmış olduğuna dair bir şerh düşülerek, ödemeyi yapan memur tarafından (sicil numarası da yazılarak) imzalanacaktır.

Yukarıda belirtilen şekilde yetkili memura imzalattırılmadığı tespit edilen her bir serbest meslek makbuzu için ayrı ayrı Vergi Usul Kanununun 352-11/7. maddesine göre söz konusu avukat adına usulsüzlük cezası kesilecektir.”

Arkadaşıma Gönder Yazıcıya Gönder

ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ

Cocuk Platformu

AİDAT İŞLEMLERİ
KREDİ KARTI AİDAT ÖDEME FORMU formlarının doldurularak Baro Muhasebe Servisinin 0212 245 63 52 nolu faksına gönderilmesi gerekmektedir);             Aidat ödemelerinizi Vakıfbank İstanbul Adalet Sarayı Şubesi TR50 0001 5001 5800 7301 2356 02 nolu hesaba yapabilirsiniz.

ÇAĞLAYAN ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi haftaiçi hergün 09:00-16:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile 1.bodrum katta yer alan Baro Merkezinde yapabilirsiniz.(-1 Kat/C1 Blok)

BAKIRKÖY ADALET SARAYI Aidat Ödemelerinizi Perşembe günleri 09:00-14:00 saatleri arasında nakit veya kredi kartınız ile Zemin kat bilgisayar odasında yapabilirsiniz.

Şahkulu Mahallesi, Serdar-I Ekrem Sokak, No:7 Galata-Beyoğlu / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 251 63 25  -  Fax: +90 (212) 293 89 60  -  E-Posta: baro@istanbulbarosu.org.tr